Træn din vilje

”Håndboldpigerne – Træn din vilje!” (Gyldendal 2015)

Redaktør: Merete Ross.

Illustrator: Bodil Bang Heinemeier. 


Håndboldpigerne skal til et vigtigt stævne, der afsluttes med en stor fest. Fryd, Panda, Clara, Bjørg, Pixi, Mia, Jose og Julia må træne hårdt, det samme om og om igen. Det kræver vilje, og på banen er det tydeligt, hvem der har, og hvem der ikke har. Men viljen kan trænes som en mavemuskel, siger deres træner. Pigerne får besøg af Seppo. Han lærer dem en øvelse og spørger:

”Hvis jeg sætter et G på vilje. Hvad står der så?”

VIL-JEG?

Det er dét spørgsmål, som håndboldpigerne må stille sig selv. VIL-JEG det her?


I serien om de otte håndboldpiger kan du læse om: Fryd, Panda, Clara, Bjørg, Pixi, Mia, Jose og Julia. De er vidt forskellige, både udenpå og indeni – men de elsker at spille håndbold.

Serien er et mix af livet på en håndboldbane, spirende hormoner, sportspsykologi, veninde- og pigerelationer. Det bliver i medgang og modgang som håndboldspiller.

De tre bøger i serien kan læses uafhængigt af hinanden.


Lektørudtalelse:

Læserne får en velskrevet, nutidig og vedkommende fortælling. Anbefales.

Spiller man håndbold eller dyrker anden holdsport, får man en god historie, og man vil kunne nikke genkendende til det, der sker. Man får både en helt masse at vide om at spille håndbold og en masse at vide om, hvordan venindeforholdene er, og hvad hver enkelt af pigerne har af problemer og specielle kendetegn.