Ta' til Tåløse

”Håndboldpigerne – Ta´til Tåløs!” (Gyldendal 2015)

Redaktør: Merete Ross.

Illustrator: Bodil Bang Heinemeier. 


Fryd skal på en camp og må undvære håndboldpigerne i flere dage. På campen møder hun Sara, Satina, drengen Piet og Erna, der kalder sig Tomme. Det bliver dage, der forandrer Fryds liv for altid.

Da hun kommer hjem, skal hun til Julias fødselsdag. De andre håndboldpiger mærker, at Fryd ikke er, som hun plejer. Det sætter flere følelser i spil blandt pigerne, Nogle håndboldpiger er bløde som ferskner, andre er hårde som kokosnødder. Ferskner og kokosnødder er lige søde, der er bare forskel, så de kommer let til at gøre hinanden kede af det.


I serien om de otte håndboldpiger kan du  læse om: Fryd, Panda, Clara, Bjørg, Pixi, Mia, Jose og Julia. De er vidt forskellige, både udenpå og indeni – men de elsker at spille håndbold.

Serien er et mix af livet på en håndboldbane, spirende hormoner, sportspsykologi, veninde- og pigerelationer. Det bliver i medgang og modgang som håndboldspiller.

 

De tre bøger i serien kan læses uafhængigt af hinanden.


Lektørudtalelse:

Bogen er en god fortsættelse af serien om håndboldpigerne. Det er fint at følge, hvordan Fryd udvikler sig. Serien handler stadig om håndbold og holdsport, men beskrivelsen af pigernes indbyrdes forhold gør bogen til mere end en bog om håndbold.