Skindet er det bedste på en ræv

”Oprør/11”Skindet er det bedste på en ræv.”

Novellen ”Skindet er det bedste på en ræv” er udvalgt i forbindelse med en

novellekonkurrence med temaet oprør udskrevet af Stadsbiblioteket i Lyngby i samarbejde med forlaget BoD.

I ”Skindet er det bedste på en ræv” er albinoen Peter besat af én tanke: Livet ville være helt anderledes, hvis bare jeg havde en anden hudfarve. Al modstand, Peter møder på sin vej, tolkes som racisme. Peter er vred, sart og fyldt af had.

En dag registrer han, at ar gør huden mørkere. Det giver ham håb, at huden kan skrælles af som en pels, men da han ikke er ligeglad med at såre sine forældre, stopper projektet. 

I Fona møder han en mand, der giver ham en chance for at forlade offer-hængekøjen. Men når det kommer til stykket, er han så i stand til at tage arbejdshandskerne på?


”Han kigger på hver en centimeter af mig. Jeg overvejer, om jeg vil finde mig i det. Alle burde styre deres øjne. På hans kind hænger der et gråt hår.

     - Jeg har holdt øje med dig længe, siger han. – Der er noget trist over dig. Du går altid alene. Er meget hjemme. Smiler aldrig. Din søster p …

     Mit hjerte vælter.

     - Nu lukker du så meget røven! Okay? råber jeg, for når jeg er ude, råber jeg præcis, som jeg vil, og min familie holder han så meget kæft med.

     Han ryster på hovedet, som er han er et bedre menneske end mig. Det gider jeg fandme ikke finde mig i. Jeg går.

     - Du kan tjene 30.000, råber han efter mig.

 

Juryens kommentarer til novellen: ”Hun har skrevet før, var første tanke fra juryen, for historien er meget velskrevet og godt bygget op med en meget interessant og anderledes historie med gode dialoger.”