Ingen vej tilbage

"Ingen vej tilbage" (Alinea 2018)

Redaktør: Cecilie Bogh

Omslag: Inge Rand


"Ingen vej tilbage" handler om drengen Jonas, der bliver en del af Faraos bande. Deres yngste medlem nogensinde. Det kan godt være svært at være sig selv, når ens nye venner er tatoveret med bogstaver og kvinder. Til gengæld er der ingen, der står alene. Det er alle for én, og det er ikke penge, man kommer til at mangle.

Men ikke alt er, som Jonas havde forestillet sig, og når man først er kommet ind, er det svært at slippe levende ud …

Det handler om at træffe et valg og betale en høj pris.


Lektørudtalelse:

Virkelig spændende, realistisk og også ualmindelig brutal skildring af bandemiljøet i dagens Danmark - og desuden en stærk historie om en 15-årig drengs lodrette rutsjetur ned i en moralsk sump, som han slet ikke kan komme op af igen. Barsk, men bestemt også tankevækkende skildring af ungdom, bandeliv, ensomhed og drømmen om de hurtige penge - og om fortrydelse

Anbefales. Til læsere over 13 år, også for de, som ikke hører til blandt de stærkeste læsere, da bogen både er læsebearbejdet og desuden forholdsvis kort


Lidt mere om tankerne bag bogen:

”Ingen vej tilbage” er skrevet oven på en oplevelse, som jeg havde for mange år siden. Han var tetraplegiker, jeg var handicaphjælper - en nat skiftede vi roller ... Og det, jeg skriver nu, er ikke med i romanen:

”Du kan være helt rolig,” sagde han, ”så længe du er min handicaphjælper, så sker der ingenting.” Jeg lænede mig op ad hans kørestol. Hans lamme arme hvilede på dækkene. Omkring os serverede kvinderne de grillede pølser med munden. Der var ketchup på det ene bryst og sennep på det andet. Hele dyr hang over bålet. Bruce spillede og sang i højtalerne. Nogle af mændene havde kvinder lænket i håndjern til deres buksestrop. Dartpilene var skiftet ud med knive. Jeg var en bævrende flue på væggen. I romanen ”Ingen vej tilbage” er der hverken fysisk handicappede eller hjælpere, men der er plukket i minderne fra den rockerfest samt fra 13 års arbejdsliv i Tingbjerg.


På bogens bagside står der:

Jonas bliver en del af Faraos bande. Deres yngste medlem nogensinde. Det kan godt være svært at være sig selv, når ens nye venner er tatoveret med bogstaver og kvinder. Til gengæld er der ingen, der står alene. Det er alle for én, og det er ikke penge, man kommer til at mangle.

Men når man først er kommet ind, er det svært at slippe levende ud …


Der er masser af action og spænding i ”Ingen vej tilbage”, der handler om at træffe et valg og betale en høj pris.


Her et link til Alineas hjemmeside.

https://www.alinea.dk/ingen-vej-tilbage-sort-laeseklub#