Håndboldpigerne - Tro på dig selv

”Håndboldpigerne – Tro på dig selv!” (Gyldendal 2014)

Redaktør: Merete Ross.

Illustrator: Bodil Bang Heinemeier. 


Pigerne bider af hinanden, og tonen er blevet hård på holdet. De har helt mistet troen på hinanden og sig selv. Træneren vil have dem til at blive til HOLDET igen. Hun kaster håndbolden væk og foreslår, at de laver noget andet sammen for at blive et team. Pigerne går med på trænerens ide, og sammen træder de ind i De tavses rige. De skriver særlige sedler, får fisk mellem tæerne og soltatoveringer. Men ændrer det pigernes håndboldspil?


I serien om de otte håndboldpiger kan du  læse om: Fryd, Panda, Clara, Bjørg, Pixi, Mia, Jose og Julia. De er vidt forskellige, både udenpå og indeni – men de elsker at spille håndbold.

Serien er et mix af livet på en håndboldbane, spirende hormoner, sportspsykologi, veninde- og pigerelationer. Det bliver i medgang og modgang som håndboldspiller.

De tre bøger i serien kan læses uafhængigt af hinanden.


Lektørudtalelse:

Bogen giver et godt indblik i pigernes indbyrdes forhold, der til tider er vigtigere for dem end selve håndboldspillet. Heldigvis gør træneren noget drastisk. Det billede af holdsport kan mange piger nikke genkendende til. Fordi historien bliver fortalt af pigen Fryd, kommer man helt tæt på hendes følelser og tanker om de andre piger. Teksten i de 12 kapitler er let at læse. Bogen har mange farvede illustrationer, der viser pigerne, der hvisker og tisker om hinanden, men også deres glæde, kampånd og sammenhold.

Bogen er værd at anskaffe. Håndbold er populært blandt pigerne på mellemtrinnet. Ligeledes vil de nikke genkendende til de 8 pigers identiteter og deres indbyrdes forhold.