Barnet med abearme

”Barnet med abearme” (Turbine 2014)

Redaktør: Lisette Agerbo Holm.

Illustrator: Jan Oksbøl Callesen.


I ’Barnet med abearme’ er de lyserøde arme alle vegne, men barnets ansigt illustreres aldrig. Det giver hvert enkelt barn mulighed for at indskrive sig selv og eget køn.

Det er en fortælling om bristede drømme og troen på, at handling skaber forvandling. Det handler om at finde sig selv, når mor og far trækker i hver sin arm. I bogen forplanter forældrenes kamp sig ikke kun psykisk i barnet, men også fysisk, armene bliver længere og længere.

Barnet i ’Barnet med abearme’ er måske nok uregerlig og destruktiv, men bag dette gemmer der sig et usikkert og bekymret sind. Da barnet er allerlængst ude, taler forældrene pludselig med den samme stemme. Skiftet gør barnet usikkert, og det søger sin egen vej. Vi oplever bogstaveligt talt familien i zoologiske have og hele vejen ind i Overpræsidiet. Måske findes lykken ikke altid indenfor familiens fire vægge ....


Anmeldelser:

Lektørudtalelse:

”Forløsende billedbog om skilsmisse, der med en lægmands ord har noget terapeutisk i sig.”http://www.skolebibliotekarer.dk/~/media/Foundry/Sites/Skolebibliotekarer/Skolebiblioteket/Anmeldelser/I%20-%20L/Barnet%20med%20abearme%20Dorte%20Lilmose.ashx

 

http://barn-ung.blogspot.dk/2014/12/barnet-med-abearme-ny-bog-om-brn-og.html


Andet:

”Barnet med abearme” var udstillet på Designmuseum Danmark i 2016. Udstillingen hed Dansk Design Nu. Her er et foto fra udstillingen: