På loftet sidder Jesus

”På loftet sidder Jesus” (Alfa 2014)

Illustrator: Ditte Andreassen.

Redaktør: Charlotte Ekstrand.


”På loftet sidder Jesus” er en fortælling om drengen Johannes, der føler sig alene juleaften. På en af bogens første sider kommer han til at tænke på, hvis Jesus pludselig stod og gloede ind ad vinduet på sin fødselsdag, hvad ville han så tænke? Drengen ser det for, og så sker der noget … Johannes åbner døren til udenfor og træder indenfor i et rum af noget større.


Der er en lille baggrundsfortælling bag bogen:

”Den lille pige med svovlstikkerne” har aldrig forladt mig, siden jeg hørte den første gang. At hun kunne være så alene og have det så koldt juleaften. Det var ubærligt, dragende og ikke til at rumme … Det var alle følelser på en gang, men som barn elskede jeg alligevel at få den læst højt.

     Da jeg begyndte at skrive børnebøger, fik jeg lyst til at lave en bog i kærlighed til Den lille pige … Men denne gang skulle hovedkarakteren være en dreng, og han skulle ikke stå udenfor og kigge ind på de andre. Han skulle gå ind og være en del af fællesskabet.

”På loftet sidder Jesus” er en julefortælling, men jeg håber også, at den kan læses i maj :-)


Anmeldelser:

Lektørudtalelse:

"En dybsindig fortælling om at finde juleglæden trods svigt og alkoholmisbrug.

Historien er inspireret af H.C. Andersens ”Den lille pige med svovlstikkerne”, men med det tvist, at her bliver vores hovedperson inviteret indenfor i varmen.

Selvom det er et alvorligt emne, er historien fortalt med varme og humor.

Den kan være med til at fortælle udsatte børn, at der er voksne, der vil hjælpe dem. En dejlig varm fortælling om et svært emne."